Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Τι λέει σε συνέντευξή της στην «Κ.Ε» η Υπουργός Παιδείας για τις εκπαιδευτικές αλλαγές.

Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Τι λέει σε συνέντευξή της στην «Κ.Ε» η Υπουργός Παιδείας για τις εκπαιδευτικές αλλαγές

Σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία στις 31/1 η Υπουγός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου λέει ανάμεσα σε άλλα και τα παρακάτω:

(ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - «Το παγόβουνο είναι μπροστά μας», Συνέντευξη στον ΤΑΣΟ ΠΑΠΠΑ).
* Κάθε υπουργός Παιδείας έχει τη «λόξα» της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Θέλετε κι εσείς να συνδέσετε το όνομά σας με κάποιο μεγάλο έργο;

- Δεν θεωρώ αρνητικό για έναν πολιτικό να συνδέει το όνομά του με κάτι μεγάλο. Η «λόξα», όπως την χαρακτηρίζετε, υποδηλώνει τη γενική αναγνώριση της ανάγκης για βαθιές τομές στον χώρο της παιδείας. Ξεκινάμε λοιπόν από το νηπιαγωγείο και φθάνουμε στα μεταπτυχιακά

* Τι θα κάνετε με τα κολέγια, το άσυλο, τα φροντιστήρια, το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που φθίνει;

-Προστατεύουμε την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών στα πανεπιστήμια και στηρίζουμε τις αποφάσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας για το άσυλο με συγκεκριμένους στόχους, που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Επανακαθορίσαμε το καθεστώς των «κολεγίων» ως σχολών μεταλυκειακής εκπαίδευσης και προχωρήσαμε σε ριζικές ρυθμίσεις για τα επαγγελματικά δικαιώματα, στα πρότυπα όσων ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Σύντομα θα φέρουμε στη Βουλή νόμο για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα απαντά στην αντικειμενική και αξιοκρατική διαδρομή τους στο σχολείο, και αναγνώριση της προσφοράς καθενός. Επεξεργαζόμαστε το «νέο σχολείο», ανοικτό, με καινοτομία, δημιουργικότητα, χρήση των νέων τεχνολογιών. Το σχολείο που θα θέτει «πρώτα τον μαθητή», θα του παρέχει ουσιαστική γνώση και θα τον απαλλάσσει από περιττή ταλαιπωρία και τους γονείς του από περιττά έξοδα. Με μια λέξη, κάνουμε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις που θα ολοκληρωθούν με το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ένα πιο αποδοτικό πλαίσιο λειτουργίας τους».

Ολοήμερα δημοτικά και γυμνάσια.

EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
31/1/2010

Ολοήμερα δημοτικά και γυμνάσια.

Της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΛΙΑΤΣΟΥ

Νέο σχολείο, σε μορφή αλλά και σε περιεχόμενο, με ολοήμερο πρόγραμμα, νέα βιβλία, νέα αναλυτικά προγράμματα, άλλου τύπου επιμόρφωση εκπαιδευτικών και ιδιαίτερο βάρος στις τεχνολογίες, σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας για δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Προβλέπονται μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα μέτρα και είναι η πρώτη φορά που οι αλλαγές, οι οποίες θα ανακοινωθούν στο τέλος Φεβρουαρίου, ξεκινούν από το νηπιαγωγείο και φτάνουν μέχρι το λύκειο. Τα σενάρια που μελετώνται αφορούν:

*Νέο τύπο σχολείου. Στόχος είναι να μετατραπούν σε ολοήμερα όλα τα δημοτικά, αρχικά, και να ακολουθήσουν, σε δεύτερο χρόνο, τα γυμνάσια και τα νηπιαγωγεία.

*Ανακατανομή μαθημάτων με μείωση ωρών και εισαγωγή νέων, αφού επανεξετάζεται ο ρόλος και ο στόχος τους.

*Αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μέσα από άλλου τύπου επιμόρφωση προκειμένου να μπορέσει να ενταχθεί στη νέα εκπαιδευτική λογική.

*Τεχνολογική διάσταση μέσα από την οποία θα περνάει όλο το πρόγραμμα του σχολείου, με απώτερο στόχο, κάποια στιγμή, να γίνονται τα πάντα ηλεκτρονικά.

Φιλοδοξία του Γ. Παπανδρέου είναι το e-book να μπει στο σχολείο αντικαθιστώντας κιμωλία και πίνακα και προς αυτή την κατεύθυνση θα δρομολογηθούν όλες οι αλλαγές.

*Πιστοποίηση ξένων γλωσσών και γνώσης της πληροφορικής μέσα από το σχολείο.

*Προγράμματα παιδαγωγικής επάρκειας, τα οποία θα ενσωματωθούν σε όλες τις καθηγητικές σχολές των ΑΕΙ.

Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο του 2010 με πιλοτική εφαρμογή των ολοήμερων σχολείων. Στόχος είναι μέσα στην προσεχή τριετία να έχουν μετατραπεί όλα τα δημοτικά σε ολοήμερα.

Επιμόρφωση καθηγητών

Οι δυσκολίες αυτής της μετατροπής έχουν σχέση με τις κτιριακές υποδομές. Τι θα γίνει δηλαδή με τα 1.800 ολιγοθέσια σχολεία της περιφέρειας και τις περιοχές όπου υπάρχουν ακόμα σχολεία που λειτουργούν σε διπλοβάρδια, όπως στη Θεσσαλονίκη. Πάντως, το 95% των σχολείων της περιφέρειας λειτουργούν σήμερα μόνο το πρωί.

Η γρήγορη και ουσιαστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών είναι επίσης ένα στοίχημα που καλείται να κερδίσει η ηγεσία του υπουργείου καθώς το ολοήμερο αλλάζει το ρυθμό του σχολείου και ενσωματώνει στο πρόγραμμά του νέες τεχνολογίες και άλλου είδους δεξιότητες.

Το αδύνατο σημείο για να ενταχθεί η χρήση της πληροφορικής στο καθημερινό μάθημα είναι οι εκπαιδευτικοί.

Ενώ δηλαδή τα σχολεία μας έχουν καλύψει τους στόχους της Ε.Ε. σε υποδομές (υπάρχουν υπολογιστές στην τάξη), η πληροφορική εξακολουθεί να διδάσκεται ως ξεχωριστό μάθημα και το ζητούμενο είναι να μπει μέσα σε όλη την εκπαιδευτική διαδικασία.

Για το σκοπό αυτόν θεωρείται επιβεβλημένη η επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών. Τη μεγαλύτερη ανάγκη διαπιστώθηκε πως την έχουν οι καθηγητές, οι οποίοι, σε αντίθεση με τους δασκάλους, είναι μεγαλύτερης ηλικίας και λιγότερο εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες.

Στόχος είναι μέσα σε 3 χρόνια να έχει επιμορφωθεί το μεγαλύτερο μέρος των εκπαιδευτικών, να προχωράει δηλαδή το πρόγραμμα επιμόρφωσης παράλληλα με την πιλοτική εφαρμογή του ολοήμερου σχολείου.

Για το συντονισμό και την επιχειρησιακή υποστήριξ του όλου σχεδιασμού, θα αξιοποιηθούν όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης και οι υπάρχοντες φορείς. Συγκεκριμένα:

*Ο Οργανισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, θα αναλάβει το έργο επιμόρφωσης.

*Το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ερευνας (ΚΕΕ) θα φτιάξει τη βάση δεδομένων για τις εκπαιδευτικές υποδομές, θα παρακολουθεί και θα αξιολογεί το εκπαιδευτικό έργο.

*Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.) θα διαμορφώσει νέα αναλυτικά προγράμματα και σχολικά βιβλία.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩTIKO ΔΕΛΤΙΟ

Καραγιάννης Θωμάς Αθήνα, Γενάρης 2010
Αιρετός ΚΥΣΠΕ ΠΡΟΣ
Τηλ:6974750406 τους συναδέλφους μου
e-mail thkaragian@sch.gr εκπαιδευτικούς
έδρες τους

ΕΝΗΜΕΡΩTIKO ΔΕΛΤΙΟ
Προσλήψεις αναπληρωτών
Οι τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών έγιναν στις 14-1-2010. Διορίστηκαν δάσκαλοι με α/α 1946 από τον πίνακα Γ΄, πτυχίο 6,19 και ημερομηνία κτήσης του πτυχίου 11/10/09. Νηπιαγωγοί από τον πίνακα Β΄, με μόρια 25,63 και α/α 1643.
Παραιτήσεις εκπαιδευτικών
Η τελευταία φορά που ασχολήθηκε το ΚΥΣΠΕ με παραιτήσεις εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους για λόγους υγείας – κοινωνικούς, ήταν η συνεδρίαση της 15ης /12/2009. Τότε έγιναν αποδεκτές αιτήσεις παραίτησης δασκάλων και νηπιαγωγών, οι οποίες και δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 2822/1/10 τεύχος Γ΄.
Οι όποιες αιτήσεις παραίτησης έχουν υποβληθεί μετά τη 15η/12/2009, ευελπιστώ να εξεταστούν στο πρώτο συμβούλιο εντός των ημερών, οπότε και θα σας ενημερώσω.
Ανασυγκρότηση ΚΥΣΠΕ
Πριν από μέρες ανασυγκροτήθηκε το ΚΥΣΠΕ με την εξής σύνθεση:
Πρόεδρος: Κούτας Βασίλης Προϊστάμενος Δ/νσης Δυτ.Αττικής
Αντιπρόεδρος:Τσιαβός Γιώργος Προϊστάμενος Δ/νσης Δωδεκανήσου
Μέλος : Στυλιανίδου Ευμορφία Προϊσταμένη Δ/νσης Ξάνθης
και φυσικά οι δυο Αιρετοί του κλάδου (Καραγιάννης Θωμάς και Παληγιάννης Βασίλης).

Καραγιάννης Θωμάς

Μισθοδοσία Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Θέμα: Μισθοδοσία Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Κυρία Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ,
Κύριε Γ. Γραμματέα,
Γνωρίζετε ότι για τη σύνταξη των μισθολογικών καταστάσεων και την καταβολή των μισθών των εκπαιδευτικών Π.Ε. δεν υπάρχει υπηρεσία μηχανοργάνωσης του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να πληρώνονται οι συνάδελφοί μας έγκαιρα και με ασφάλεια. Για το λόγο αυτό, οι Δ/ντές εκπαίδευσης και οι Προϊστάμενοι Γραφείων οι οποίοι έχουν να μισθοδοτήσουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες εκπαιδευτικούς, καταφεύγουν σε συμφωνίες με ιδιωτικές εταιρείες μηχανοργάνωσης, χωρίς αυτό να επιτρέπεται νομικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι εργαζόμενοι με μηνιαία εισφορά ή με επιπλέον εισφορά όταν υπάρχουν άλλες αμοιβές (δώρα, επιδόματα, αναδρομικές αποδοχές) που τους αφορούν.
Κυρία Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ,
Κύριε Γ. Γραμματέα,
Αποτελεί υποχρέωση του εργοδότη (Υπουργείο Παιδείας) να παρέχει ένα σύγχρονο και ασφαλή τρόπο πληρωμής των εκπαιδευτικών, δίχως καμιά οικονομική επιβάρυνση. Πέραν, όμως, της οικονομικής επιβάρυνσης τίθεται θέμα διαφύλαξης των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων (ΑΦΜ, αριθμός μητρώου και ταυτότητας, οικονομικά στοιχεία, οικογενειακή κατάσταση), από τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται. Τέλος αμφιβολίες υπάρχουν και ως προς την εφαρμογή των νόμων και των εγκυκλίων του κράτους σχετικά με τα καταβαλλόμενα ποσά και τις ανάλογες κρατήσεις.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί αυτή την κατάσταση απαράδεκτη και παράνομη. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και απασχολεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Απαιτούμε να δώσετε, άμεσα, λύση στο πρόβλημα. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε δικαστικά, προκειμένου να σταματήσει η παράνομη παρακράτηση χρημάτων από τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε.

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

ΝΟΜΟΣ, Π.Δ. Ή ΥΠ. ΑΠΟΦΑΣΗ
ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ
1)
Ν. 1566/1985 (ΦΕΚ 167 Α΄/30-9-1985), Κεφ. Β’, άρθρα 16 & 7,8,9 και Κεφ. Θ’, άρθρ. 31 & 7, 8

Λόγοι μετάθεσης

Τυπικά προσόντα για μεταθέσεις σε πειραματικά σχολεία

Καταβολή οδοιπορικών εξόδων μετά από πενταετή παραμονή σε σχολεία της ίδιας πόλης
2)
Ν. 1824/1988 (ΦΕΚ 296 Α΄/30-12-1988) άρθρο 5 & 1,2,3,4,5

Εξουσιοδότηση για ρύθμιση με Προεδρικό διάταγμα ειδικότερων θεμάτων μεταθέσεων

Δικαίωμα μετάθεσης μετά τη λήξη απόσπασης εξωτερικού
3)
Ν. 2304/1995 (ΦΕΚ 83 Α’/11-5-1995) άρθρο 47 & 3

Κατά προτεραιότητα μετάθεση εκπαιδευτικού συζύγου δικαστικού λειτουργού
4)
Ν. 2685/1999 (ΦΕΚ 35 Α΄/18-2-1999) άρθρα 14, 15

Δικαιούχοι καταβολής εξόδων μετάθεσης και μετακίνησης στους μετατεθέντες
5)
Ν. 2817/2000 (ΦΕΚ 78 Α’/14-3-2000) άρθρο 8 & 3

Υποβολή αίτησης μετάθεσης των εκπαιδευτικών που ήταν αποσπασμένοι σε μονάδες του εξωτερικού
6)
Ν. 2986/2002 (ΦΕΚ 24 Α΄/13-2-2002) άρθρο 9 § 2

Χορήγηση μονάδων οργανικής θέσης σε περίπτωση απόσπασης στην Κ.Υ. του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Περ. Δ/νσεις, Δ/νσεις και Γραφεία Π.Ε.

Χορήγηση μονάδων του πλησιέστερου σχολείου του φορέα απόσπασης σε άλλες περιπτώσεις απόσπασης σε φορείς
7)
Ν. 3194/2003 (ΦΕΚ 267 Α΄/20-11-2003) άρθρο 1 & 8

Πρόταξη στους πίνακες μεταθέσεων και τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας
8)
Ν. 3328/2005 (ΦΕΚ 80 Α΄/1-4-2005) άρθρο 21

Απαγόρευση μετάθεσης των διορισμένων στα δυσπρόσιτα σχολεία του Ν. 1143/1981 πριν τη διετία
9)
Ν. 3402/05 (ΦΕΚ 258 Α’/17-10-2005) άρθρο 17

Πρόταξη στους πίνακες μεταθέσεων και τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών που πάσχουν από δρεπανοκυτταρική και μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία
10)
Ν. 3454/2006 (ΦΕΚ 75 Α΄/7-4-2006) άρθρο 6 § 1,2 § 3

Προϋποθέσεις για ένταξη τριτέκνων σε ειδική κατηγορία μεταθέσεων
11)
Ν. 3467/2006 (ΦΕΚ 128 Α’/21-6-2006) άρθρο 14

Προϋποθέσεις για μεταθέσεις-τοποθετήσεις στελεχών της εκπαίδευσης μετά τη λήξη της θητείας τους. Ο χρόνος υπηρεσίας τους λογίζεται ως χρόνος υπηρέτησης της οργανικής
12)
Ν. 3699/2008 (ΦΕΚ 199 Α΄/2-10-2008) άρθρα 16, 21 και άρθρο 20 & 1.1, 1.2., 1.3.

Μεταθέσεις σε ΣΜΕΑΕ και Τμήματα Ένταξης

Μεταθέσεις συνιστώμενων κλάδων ΠΕ 61, 71, 11.01 σε ΚΕΔΔΥ.
13)
Π.Δ. 50/1996 (ΦΕΚ 45 Β΄/8-3-1996)

Μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ
14)
Π.Δ. 100/1997 (ΦΕΚ 94 Α΄/22-5-1997)

Τροποποίηση του ΠΔ 50/1996
15)
Π.Δ. 39/1998 (ΦΕΚ 43 Α’/9-3-1998 και διόρθωση στο ΦΕΚ 262 Α’/27-11-1998

Τροποποίηση του ΠΔ 50/1996 ως προς τη χορήγηση μορίων μετάθεσης και σε άλλες κατηγορίες εκπαιδευτικών που έχουν την επιμέλεια άγαμων ή σπουδαζόντων παιδιών (φυσικά, θετά ή αναγνωρισμένα) εκτός από τους έγγαμους που είχε προβλεφτεί
16)
Π.Δ. 1/2003 (ΦΕΚ 1 Α’/3-1-2003)

Σύνθεση, συγκρότηση και λειτουργία υπηρεσιακών συμβουλίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, αρμοδιότητες αυτών.
17)
Υ.Α.Φ.27/148/Γ1/160/7-2-1995 (ΦΕΚ 96 Β΄/14-2-1995) άρθρο 5

Διαδικασία μεταθέσεων και προϋποθέσεις μετάθεσης στα Πειραματικά σχολεία που εντάχθηκαν στα Παιδαγωγικά Τμήματα ΑΕΙ
18)
Υ.Α.114163/Δ2/14-10-2004 (ΦΕΚ 1592 Β΄/25-10-2004)

Διαδικασία μεταθέσεων και προϋποθέσεις μετάθεσης στα Διαπολιτισμικά σχολεία

Υπουργείο Παιδείας: Ανασυγκρότηση Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Π.Ε. (Κ.Υ.Σ.Π.Ε.) – Όλα τα ονόματα.

Α. ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1. Κούτας Βασίλειος , Διευθυντής της Διεύθυνσης Π.Ε. νομ. Δυτικής Αττικής, ως πρόεδρος.
2. Τσιαβός Γεώργιος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Π.Ε. νομ. Δωδεκανήσου, ως αντιπρόεδρος.
3. Στυλιανίδου Ευμορφία, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Π.Ε. νομ. Ξάνθης, ως μέλος.
4. Καραγιάννης Θωμάς, δάσκαλος - αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
5. Παληγιάννης Βασίλειος , δάσκαλος - αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Β. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1. Σάντας Φώτιος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Π.Ε. νομ. Λευκάδας.
2. Ραντίτσας Κωνσταντίνος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Π.Ε. νομ. Κορινθίας.
3. Χατζημανώλη Δήμητρα, Διευθύντρια της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. νομ. Αθηνών.
4. Σκλαβούνος Λάμπρος, δάσκαλος - αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
5. Μαυρίδης Ανδρέας, δάσκαλος - αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Τι είπε σε συνέντευξή της στην εφημ. ΗΜΕΡΗΣΙΑ.

Σχεδιάζουμε μείωση της διδακτέας ύλης στα σχολεία

Tη μείωση της διδακτέας - εξεταστέας ύλης από την επόμενη χρονιά στα Mαθηματικά ή τις Φυσικές Eπιστήμες προαναγγέλλει η υφυπουργός Παιδείας κ. Eύη Xριστοφιλοπούλου με τη συνέντευξή της στην «HτΣ».

Eύη Xριστοφιλοπούλου, υφυπουργός Παιδείας Διά Βίου Mάθησης & Θρησκευμάτων
Tη μείωση της διδακτέας - εξεταστέας ύλης από την επόμενη χρονιά στα Mαθηματικά ή τις Φυσικές Eπιστήμες προαναγγέλλει η υφυπουργός Παιδείας κ. Eύη Xριστοφιλοπούλου με τη συνέντευξή της στην «HτΣ».

Συνέντευξη στη Χαρά Καλημέρη/ΗΜΕΡΗΣΙΑ, 16/1/2010

Kυρία Xριστοφιλοπούλου, στις 100 ημέρες διακυβέρνησης του ΠAΣOK έχει δοθεί η αίσθηση της ανετοιμότητας κυρίως στο μεγαλύτερο θέμα που απασχολεί τη χώρα, την οικονομία. Ποια είναι η θέση σας;

Για την οικονομία εγώ θα το πω όπως πραγματικά είναι: Hμασταν έκπληκτοι από αυτό που αντικρίσαμε αλλά όχι ανέτοιμοι. Tο οικονομικό επιτελείο, όπως και όλοι μας δουλεύουμε σκληρά στην προσπάθεια να συγκεραστούν οι αναπτυξιακές μας προτεραιότητες με τη δημοσιονομική σταθερότητα. Έχουμε ευθύνη απέναντι στο μέλλον της χώρας και θα κάνουμε αυτό που πρέπει.

Ξεκινήσαμε ένα σημαντικό εγχείρημα αλλαγών παντού, και ιδίως στο κράτος, και μια μεγάλη προσπάθεια εξυγίανσης και οικονομικής ανάκαμψης με παράλληλη προστασία των ασθενέστερων συμπολιτών μας. Nα υπενθυμίσω ότι από την πρώτη ημέρα ο πρωθυπουργός δεν ζήτησε ανοχή, αλλά συμμετοχή. Tα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα, αφού με αίσθημα ευθύνης για την κρισιμότητα της κατάστασης στηρίζουμε απόλυτα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σας προβληματίζουν τα «αντιφατικά μηνύματα» που στέλνουν στελέχη της κυβέρνησης;

Για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση η χώρα μας αντιμετωπίζει τόσο μεγάλα προβλήματα απώλειας της εξωτερικής μας αξιοπιστίας και ανεξέλεγκτης αύξησης ελλειμμάτων και χρέους, προβλήματα για τα οποία ο ελληνικός λαός απέδωσε ήδη τις πολιτικές ευθύνες.

Aπό εκεί και πέρα, ως ένα σημείο είναι φυσιολογικό στο κόμμα και στην κοινοβουλευτική μας ομάδα να υπάρχουν φωνές κριτικής, αλλά και διαφορετικές αποχρώσεις για όσο διαρκεί η διαβούλευση. Όλες οι απόψεις είναι χρήσιμες και σεβαστές, αρκεί, όμως, να συντίθενται γρήγορα και αποτελεσματικά, και η πολιτική μας στόχευση να είναι ενιαία και ξεκάθαρη. Aυτό ακριβώς διαπίστωσαν και οι πολίτες στη δημόσια συζήτηση του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου, όπου όλοι μας στηρίξαμε ανεπιφύλακτα το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Aνάπτυξης.

Mια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η δημιουργία του «Nέου Σχολείου». Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες της πολιτικής σας;

Στο Nέο Σχολείο αντικαθιστούμε το παλαιό μαθησιακό πρότυπο της μετωπικής διδασκαλίας με σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους που προωθούν την ομαδικότητα και την ενεργό συμμετοχή. Aλλάζουμε τη φιλοσοφία του σχολείου. Aπό τη στείρα σώρευση ύλης πάμε σε αναλυτικά προγράμματα με γνώμονα τις ανάγκες των μαθητών. Για κάθε τάξη τίθενται μαθησιακοί στόχοι που σχετίζονται με αντίστοιχες ικανότητες που θέλουμε να αναπτύξουν τα παιδιά, στη γλώσσα, στα μαθηματικά, στις επιστήμες, τον ψηφιακό εγγραμματισμό, τις ξένες γλώσσες κ.ο.κ., αλλά και στο «να μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν», να παίρνουν πρωτοβουλίες, να συνεργάζονται. Tα πρώτα «πιλοτικά» νηπιαγωγεία και δημοτικά ξεκινούν ήδη τον επόμενο Σεπτέμβρη και ακολουθούν σταδιακά τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Tην ίδια στιγμή δίνουμε τη μάχη της ποιοτικής βελτίωσης για όλα τα σχολεία με το πρόγραμμα της σχολικής στέγης, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών των σχολείων. Eπεξεργαζόμαστε ακόμη και τη δυνατότητα να αφαιρεθεί με επιστημονικά και παιδαγωγικά έγκυρο τρόπο μέρος της επουσιώδους, και σε αρκετές περιπτώσεις άχρηστης ύλης σε μαθήματα όπως π.χ. τα μαθηματικά, ή οι φυσικές επιστήμες και να υπάρχει καλύτερος συγχρονισμός των προγραμμάτων των τάξεων.

Aλλαγές δρομολογούνται και στο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών. Eκτιμάτε ότι θα καλυφθεί το σύνολο των εγγεγραμμένων στους πίνακες αναπληρωτών;

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις μεγάλες αλλαγές στην παιδεία έχουν οι εκπαιδευτικοί, στην πρώτη γραμμή της μάχης, την τάξη. Σήμερα υπάρχει ακραίος ανορθολογισμός και αδιαφάνεια στη διαχείριση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας. Aλλάζουμε, λοιπόν, το πλαίσιο προσλήψεων και αποσπάσεων με στόχο ο εκπαιδευτικός να περιμένει τον μαθητή στην τάξη και όχι το αντίστροφο.

H θεσμοθέτηση μεταβατικού σταδίου είναι απαραίτητη προκειμένου και μην υπάρξουν κοινωνικές αδικίες. Πάντως, στους διορισμούς μέσω AΣEΠ θα προσμετράται η προϋπηρεσία, ενώ δεν θα εξαναγκάζονται οι εκπαιδευτικοί να περνούν διαγωνισμό κάθε τόσο. Oι τελικές ρυθμίσεις θα φθάσουν στη Bουλή μετά από εκτενή διαβούλευση, χωρίς, όμως, χρονοτριβές.

Tο επόμενο διάστημα ξεκινά η διαβούλευση για το νέο θεσμικό πλαίσιο της Διά Bίου Mάθησης. Eίστε αισιόδοξη για την επίτευξη συναίνεσης δεδομένου ότι εκδηλώνονται ήδη αντιδράσεις;

H αισιοδοξία πηγάζει από το γεγονός ότι υπάρχει πολιτική βούληση με κατεύθυνση του ίδιου του πρωθυπουργού για τη χάραξη ενιαίας στρατηγικής για ένα ανθρωποκεντρικό, αναπτυξιακό και κοινωνικά δίκαιο Eθνικό Δίκτυο Διά Bίου Mάθησης.

Eχουμε ως αφετηρία τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, και όχι τα συμφέροντα των παρόχων εκπαίδευσης και κατάρτισης. Προτεραιότητά μας δεν είναι οι φορείς και η χρηματοδότησή τους, αλλά οι γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που αποκτούν οι εκπαιδευόμενοι. Στο πλαίσιο της διαβούλευσης είναι ευπρόσδεκτες οι αντίθετες απόψεις, ωστόσο είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την αποσπασματικότητα, την αδιαφάνεια και την κατασπατάληση των πόρων χωρίς μαθησιακό, κοινωνικό και αναπτυξιακό αποτέλεσμα.

Bάσει της ευρωπαϊκής σύστασης θα πρέπει να έχουμε προχωρήσει στη δημιουργία Eλληνικού Πλαισίου Eπαγγελματικών Προσόντων έως το τέλος του 2010. Ποια είναι η πρόταση του υπουργείου για την αντιστοίχηση των εθνικών τίτλων με το ευρωπαϊκό πλαίσιο;

Προσανατολιζόμαστε σε κλίμακα οκτώ βαθμίδων για το Eθνικό Πλαίσιο Προσόντων, το οποίο θα είναι σε άμεση αντιστοίχηση με την κλίμακα οκτώ βαθμίδων του αντιστοίχου Eυρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων. H πρότασή μας θα τεθεί σε διαβούλευση περί τα τέλη Φεβρουαρίου. Δυστυχώς και σε αυτό τον τομέα η Eλλάδα κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις αναφορικά με τις επιδόσεις της στη Διά Bίου Mάθηση -27η ανάμεσα στις 33 χώρες που αξιολογήθηκαν. Στόχος μας είναι η αντιμετώπιση αυτής της υστέρησης και η εναρμόνιση της χώρας μας με τις ευρωπαϊκές πρακτικές.

H εφαρμογή του πλαισίου σημαίνει ότι κάθε πολίτης που επιλέγει μια μορφή εκπαίδευσης ή κατάρτισης θα μπορεί να αντιστοιχεί τα προσόντα που απέκτησε στο πλαίσιο αυτό και να του αναγνωρίζονται σε κάθε χώρα της E.E. H σημασία του εγχειρήματος για τον εξορθολογισμό της αγοράς εργασίας είναι τεράστια.

Κολέγια - 1
Στα εκπαιδευτήρια που παρέχουν σοβαρή επιμόρφωση, η πιστοποίηση θα προσδώσει και τον επίσημο χαρακτήρα της ποιοτικής τους επάρκειας

Κολέγια - 2
Οι σοβαροί εκπαιδευτικοί οργανισμοί δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν παρά μόνο να ωφεληθούν από το νέο θεσμικό πλαίσιο και την πιστοποίησή τους

Για το Nέο Σχολείο
«Aντικαθιστούμε το παλαιό μαθησιακό πρότυπο με σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους. Aπό τη στείρα σώρευση ύλης πάμε σε αναλυτικά προγράμματα με γνώμονα τις ανάγκες των μαθητών».

Για το νέο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών
«H θεσμοθέτηση μεταβατικού σταδίου είναι απαραίτητη προκειμένου και μην υπάρξουν κοινωνικές αδικίες. Στους διορισμούς μέσω AΣEΠ θα προσμετράται η προϋπηρεσία».

Για τα πιλοτικά σχολεία
Tα πρώτα «πιλοτικά» νηπιαγωγεία και δημοτικά ξεκινούν ήδη τον επόμενο Σεπτέμβρη και ακολουθούν σταδιακά τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Για τη δια βίου μάθηση
H αισιοδοξία πηγάζει από το γεγονός ότι υπάρχει πολιτική βούληση με κατεύθυνση του ίδιου του πρωθυπουργού για τη χάραξη ενιαίας στρατηγικής για ένα ανθρωποκεντρικό, αναπτυξιακό και κοινωνικά δίκαιο Eθνικό Δίκτυο Διά Bίου Mάθησης.

Για τη μείωση της ύλης
Eπεξεργαζόμαστε ακόμη και τη δυνατότητα να αφαιρεθεί με επιστημονικά και παιδαγωγικά έγκυρο τρόπο μέρος της επουσιώδους, και σε αρκετές περιπτώσεις άχρηστης ύλης

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Υπουργείο Παιδείας: Αμοιβή και προϋπηρεσία ωρομίσθιων εκπαιδευτικών κατά τις ημέρες μη λειτουργίας των σχολείων λόγω της νέας γρίπης Α (Η1Ν1).

ΘΕΜΑ: «Αμοιβή και προϋπηρεσία ωρομίσθιων εκπαιδευτικών κατά τις ημέρες μη λειτουργίας των σχολείων λόγω της νέας γρίπης Α (Η1Ν1)»

Επειδή έχουν υποβληθεί ερωτήματα σχετικά με την καταβολή της αμοιβής των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας τους για το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 145207/Γ1/23-11-2009 εγκύκλιο του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, διακόπτεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας λόγω της νέας γρίπης, σας γνωρίζουμε ότι οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί δικαιούνται της οριζόμενης ωριαίας αποζημίωσης, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διδασκαλίας τους, καθώς και της αντίστοιχης προϋπηρεσίας.

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

24ωρη πανελλαδική απεργία στις 10 Φεβρουαρίου 2010.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη σημερινή της συνεδρίαση αφού εκτίμησε τις αρνητικές εξελίξεις που προδιαγράφονται για τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, το σταθεροποιητικό πρόγραμμα και ιδιαίτερα:
• τη συνέχιση της εισοδηματικής πολιτικής λιτότητας,
• την πραγματική μείωση του εισοδήματος μέσα από την περικοπή των επιδομάτων,
• τη φορολογική επιβάρυνση των μισθωτών,
• την όξυνση των προβλημάτων του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ,
• τα σενάρια για υλοποίηση της απόφασης του ΔΕΚ που καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και προσθέτει πολλά χρόνια στα όρια ηλικίας των γυναικών,
• τον περιορισμό των δαπανών για τις Δημόσιες υπηρεσίες και την υποβάθμιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών
αποφάσισε ομόφωνα
με βάση την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου να κηρύξει 24ωρη πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία ενάντια στην παραπάνω πολιτική. Η απεργία ορίστηκε για την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010.
Ταυτόχρονα αποφάσισε να πάρει όλα τα μέτρα για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας και την ενημέρωση της κοινής γνώμης (συνέντευξη τύπου, περιοδείες, συγκεντρώσεις, προπαγανδιστικό υλικό, κλπ).
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ

Τις τελευταίες βδομάδες, η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βιου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην βουλευτής Θάλεια Δραγώνα, γίνεται στόχος συνεχών επιθέσεων από πατριδοκάπηλους, λαϊκιστικούς και ακραίους πολιτικούς χώρους, φασίζουσες ιστοσελίδες και δημοσιογράφους, θιασώτες της εύκολης τηλεθέασης και του ανορθολογικού εντυπωσιασμού.
Οι επιθέσεις αυτές κορυφώθηκαν με πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο και δηλώσεις Βουλευτών συγκεκριμένου ακραίου πολιτικού κόμματος, οι οποίοι και «απαίτησαν» την απομάκρυνση της από το Υπουργείο.
Κοινό σημείο των επιθέσεων αυτών, με ανάλογες που εκδηλώθηκαν τα τελευταία χρόνια στη χώρο της Εκπαίδευσης εναντίον της συγγραφέως του βιβλίου Ιστορίας της Στ΄ Τάξης του Δημοτικού, αλλά και της Διευθύντριας του 132ο Δ.Σ. Αθηνών, αποτελεί η στοχοποίηση όσων δεν συμφωνούν με απλουστευτικές αντιλήψεις για την Ιστορία και όσων επιδιώκουν την αποτροπή πρακτικών ξενηλασίας εναντίων των οικονομικών μεταναστών και των αλλόγλωσσων παιδιών που φοιτούν στο Ελληνικό Σχολείο. Με άλλα λόγια η επίθεση εναντίον όσων εκπαιδευτικών δε φοβούνται την αναζήτηση της αλήθειας, έχουν ασφαλή εθνική και πολιτιστική ταυτότητα και επιδιώκουν μια ανοικτή, ισχυρή και σύγχρονη ελληνική κοινωνία ενταγμένη στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και απαλλαγμένη από το βαλκανικό παρελθόν της.
Ειδοποιός διαφορά των επιθέσεων κατά της Θάλειας Δραγώνα αποτελεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι συντονισμένες αυτές επιθέσεις στοχεύουν πρόσωπο στο οποίο έχει ανατεθεί θεσμικός ρόλος από δημοκρατικά εκλεγμένο κόμμα και λειτουργούν ως «προληπτική λογοκρισία». Με άλλα λόγια δεν αποτελούν μέρος μιας δημοκρατικής, ιδεολογικής και πολιτικής σύγκρουσης για πολιτικές οι οποίες αφορούν μια από τις δημόσιες σφαίρες (π.χ. εκπαίδευση), αλλά πρόκειται για τακτικές γκεμπελικού τύπου, οι οποίες, διαμέσου παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης διατυπωμένων επιστημονικών απόψεων επιχειρούν τη συστηματική σπίλωση και ηθική εξόντωση ενός επιστήμονα και πολιτικού προσώπου.
Η εξέλιξη αυτή είναι πρωτοφανής στην μεταπολιτευτική περίοδο της Ελληνικής Δημοκρατίας και παράλληλα επικίνδυνη, επειδή επαναφέρει στο πολιτικό σκηνικό το αλήστου μνήμης πιστοποιητικό «εθνικών φρονημάτων».
Ως Έλληνες Εκπαιδευτικοί, υπεύθυνοι για την παιδαγωγική και επιστημονική
καθοδήγηση των συναδέλφων μας, οι οποίοι εργάζονται για την πρόοδο της χώρας μας, δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την επάνοδο καθεστώτος εθνικοφροσύνης, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας στην ελληνική εκπαίδευση και στην πατρίδα μας.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μας να δώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αποστομωτική απάντηση στους συκοφάντες, αλλά και τα δημοκρατικά κόμματα της πατρίδας μας να απομονώσουν όσους επιθυμούν την επιστροφή του τόπου σε σκοτεινές εποχές και σελίδες της Ιστορίας μας.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ:
1. Δρ. Σαλτερής Νικόλαος, Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης 2ης Περιφέρειας Νομαρχίας Πειραιά.
2. Παπαχρήστος Κώστας, Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε. 11ης Περ. Νομαρχίας Πειραιά.
3. Κρασσάς Στέλλιος, Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε. 41ης Περιφέρειας με έδρα το Αιγάλεω.
4. Σίδερης Δημήτρης, Σχολικός Σύμβούλος Δ.Ε. 3ης Περιφέρειας με έδρα το Άστρος.
5. Καπετανίδου Μαρία, Σχολική Σύμβουλος Δ.Ε. 2ης Περιφέρειας με έδρα τις Αχαρνές.
6. Ευσταθία Χριστοπούλου, Σχολική Σύμβουλος Δ.Ε. 51ης Περιφέρειας Αθήνας με έδρα τη Γλυφάδα.
7. Βλαστάρη Ειρήνη, Σχολική Σύμβουλος 4ης Περιφέρειας Νομού Κυκλάδων.
8. Μανδρίκας Αχιλλέας, Σχολικός Σύμβουλος ΔΕ 26ης Περιφ. Νομ. Αθηνών.
9. Καρβούνης Μιλτιάδης, Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε. 2ης Περιφέρειας με έδρα τις Αχαρνές.
10. Αργυροπούλου Χριστίνα, Επίτιμη Σύμβουλος του Π.Ι.
11. Σαλαμούρας Γιώργος, Σχολικός Σύμβουλος, Δ.Ε. 8ης Περιφέρειας με έδρα την Αθήνα, πρώην Προϊστάμενος Παιδαγωγικής & Επιστημονικής Καθοδήγησης Αττικής.
12. Νάγια Γιαννακίτσα, Εκπαιδευτικός, Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων.
13. Βαλμάς Θεοφάνης, Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε 7ης Περιφέρειας Αχαΐας με έδρα το Αίγιο
14. Τασινός Αναστάσιος, Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε 2ης Περιφέρειας Γρεβενών.
15. Παπαδόπουλος Χάρης, Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε. 2ης Περιφέρειας με έδρα την Αθήνα.
16. Χιουρέα Ράνια, Σχολική Σύμβουλος Δ.Ε. 38ης Περιφέρειας Νομ. Αθηνών με έδρα το Ίλιον.
17. Δασκαλάκης Στέλιος, Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Αρκαδίας και Λακωνίας
18. Μακαντάσης Θέμης, Σχολικός Σύμβουλος Μουσικών Πελοποννήσου.
19. Κυριάκη Βίκυ, Σχολική Σύμβουλος Δ.Ε. 30ης Περ. Δημ. Εκπ/σης με έδρα το Μαρούσι.
20. Θηβαίος Κώστας, Εκπαιδευτικός 3ου Δημ. Σχολείου Πεύκης, Δρ. επιστημών Αγωγής.
21. Δεληκανάκη Νίκη, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής 19ης Περιφέρειας με έδρα το Ηράκλειο.
22. Πήλιουρας Παναγιώτης, Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε. 10ης Περιφέρειας με έδρα την Αθήνα.
23. Κυριάκη Ρούλα, Σχολική Σύμβουλος Δ.Ε. 9ης Περιφέρειας με έδρα την Αθήνα.
24. Δρ. Αναστόπουλος Χρήστος, Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε. 20ης Περιφέρειας με έδρα την Αθήνα.
25. Γεωργιάδου – Καμπουρίδη Βαρβάρα, Σχολική Σύμβουλος Δ.Ε. 18ης Περιφέρειας με έδρα την Ηλιούπολη.
26. Κασούτας Μιχαήλ, M. Ed., Δάσκαλος 108ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, υπ. Δρ. Π.Τ.Δ.Ε. Αθηνών.
27. Κατσούγκρη Αναστασία Δασκάλα Ειδικής Αγωγής Γ Δ/νση Π Ε Αθήνας .
28. Χαλάτσης Παναγιώτης Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε. 48ης Περιφέρειας με έδρα τη Νέα Σμύρνη.
29. Κουμπιάς Εμμανουήλ, Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε. 2ης Περιφέρειας με έδρα την Ελευσίνα.
30. Λαζαρίδης Γιάννης, Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε. 3ης Περιφέρειας με έδρα την Ελευσίνα.
31. Κατερίνα Καζέλα, Σχολική Σύμβουλος 56ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, Δυτικής Αττικής, με έδρα την Ελευσίνα.
32. Μανωλάκος Προκόπης, Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε. 6ης Περιφέρειας με έδρα τον Πειραιά.
33. Τζίμας Γιώργος, Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής 2ης Περιφέρειας με έδρα την Αγία Παρασκευή.
34. Σιούτας Νίκος, Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε. 7ης Περιφέρειας με έδρα την Αθήνα.
35. Ελένη Μουσένα, Σχολική Σύμβουλος Π.Α. 53ης Περιφέρειας με έδρα τον Άλιμο.
36. Γκρίτζιος Βάιος Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε. 4ης Περιφέρειας με έδρα το Κιάτο Κορινθίας.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Προσλήψεις 50 εκπαιδευτικών Αθμιας Εκπσης σε ΣΜΕΑΕ.

Δελτίο Τύπου 08/01/2010

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2009-2010.

Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2009-2010, προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, 13 Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) και 37 Δάσκαλοι ΕΑΕ για την κάλυψη λειτουργικών κενών στις δομές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ΕΑΕ.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από 8 έως και 12 Ιανουαρίου 2009, όπου και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης, σε κενές θέσεις των δομών Π.Ε. της ΕΑΕ της περιοχής που προσλήφθηκαν, μέχρι λήξεως του διδακτικού έτους.
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ60.50 ΠΕ60 Α-Β΄ Ανατ. Αττικής ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΙΑΝΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΕ60.50 ΠΕ60 Α-Γρεβενά ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΙΩΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΕ60.50 ΠΕ60 Α-Δωδεκάνησα ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΚΥΛΙΠΑΘΗ ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ60.50 ΠΕ60 Α-Α΄ Σάμου ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ60.50 ΠΕ60 Α-Ημαθία ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΑΤΣΙΜΠΟΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ60.50 ΠΕ60 Α-Α΄ Καβάλας ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΠΕ60.50 ΠΕ60 Α-Β΄ Αθηνών ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΟΥΤΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕ60.50 ΠΕ60 Α-Ξάνθη ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΗΜΗΤ ΠΕ60.50 ΠΕ60 Α-Χανιά ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΠΕΤΡΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΕ60.50 ΠΕ60 Α-Ηράκλειο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΠΡΟΚΟΠΙΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΠΕ60.50 ΠΕ60 Α-Ροδόπη ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΡΙΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕ60.50 ΠΕ60 Α-Δράμα ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΤΣΑΚΙΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ ΔΗΜΗΤ ΠΕ60.50 ΠΕ60 Α-Α΄ Λέσβου ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
KHETZH ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΙΡΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Ροδόπη ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Γ΄ Θεσσαλονίκης ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΒΑΚΟΥΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Β΄ Αθηνών ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΒΑΛΩΖΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Β΄ Αθηνών ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΒΛΕΤΣΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Πέλλα ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Φθιώτιδα ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΚΡΙΖΟΥ ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Πιερία ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΟΥΪΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Α΄ Θεσσαλονίκης ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΔΑΒΕΛΟΥΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΑΔΑΜ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Αιτωλοακαρνανία ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Β΄ Θεσσαλονίκης ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΔΟΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Ε΄ Θεσσαλονίκης ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΔΡΟΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Δράμα ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Γ΄ Μαγνησίας ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Χανιά ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ ΑΝΘΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Α΄ Λέσβου ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΑΡΑΧΙΣΑΡΛΙΔΟΥ ΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Εύβοια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΑΡΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Γ΄ Θεσσαλονίκης ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕ70.50 ΠΕ70 Α-Α΄ Χίου ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Κέρκυρα ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Τρίκαλα ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΟΥΡΔΟΥΠΑΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Βοιωτία ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΟΥΤΖΙΑΜΠΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Δράμα ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΜΑΝΤΖΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Κορινθία ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Γ΄ Θεσσαλονίκης ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΜΥΛΩΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Ηλεία ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΜΥΡΚΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Α΄ Ανατ. Αττικής ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΝΙΚΟΛΗ ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Καστοριά ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΠΕΝΤΑΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Βοιωτία ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΣΟΥΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Αιτωλοακαρνανία ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Α΄ Αθηνών ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΤΕΡΖΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΥΛΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Β΄ Αθηνών ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΤΣΑΜΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΦΩΤΙΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Κέρκυρα ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΤΣΙΡΛΟΥΔΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Κορινθία ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΦΡΕΓΓΙΔΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Α΄ Ιωαννίνων ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Δ΄ Θεσσαλονίκης ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΧΑΡΙΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Εβρος ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΧΑΤΖΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ71 ΠΕ70 Α-Α΄ Αθηνών ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ.

Μετά την συνταξιοδότηση του προηγούμενου Δ/ντή, κ. Κων/νου Τολιόπουλου, ορίστηκε από το ΠΥΣΠΕ Γρεβενών, με βάση τον πίνακα που δημιουργήθηκε κατά την επιλογή την Δ/ντών το 2008, νέος Διευθυντής ο συνάδελφος, κ. Βασίλης Χαριζούλης.
Ευχόμαστε στο συνάδελφο "καλή επιτυχία" στο έργο του.

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Oι νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Ανακοινώθηκαν από το ΥΠΕΠΘ οι νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, από τους οποίους οι επτά προέρχονται από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και οι έξι από τη Δευτεροβάθμια
Συγκεκριμένα
1.Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Αττικής
Κουμέντος Γιάννης (Π.Ε.)
2. Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδος
Αργυρόπουλος Ηλίας (Δ.Ε.)
3. Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
Κελεσίδης Γιώργος (Π.Ε.)
4.Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας
Καρτσιώτης Θεόδωρος (Δ.Ε.)
5. Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας
Ζυγούρη Έλενα (Π.Ε.)
6. Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας
Πράντζου Κωνσταντίνα(Δ.Ε.)
7. Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ηπείρου
Νόκα Τριανταφυλλιά (Δ.Ε.)
8. Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ιονίων Νήσων
Γαβαλάς Τηλέμαχος (Δ.Ε.)
9. Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας
Παναγιωτόπουλος Γεώργιος (Π.Ε.)
10. Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου
Μισθός Πέτρος (Δ.Ε.)
11. Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κρήτης
Κλινάκης Απόστολος (Π.Ε.)
12. Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ν.Β. Αιγαίου
Κοντέλη Αδαμαντία( Π.Ε.)
13. Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ν.Ν. Αιγαίου
Ράπτης Νίκος (Π.Ε.)

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Ποιες αλλαγέs προωθούνται στα σχολεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΕΘΝΟΣ (4/1/2010) συνολικό σχέδιο με ριζικές αλλαγές για το «νέο σχολείο» προωθεί το υπ. Παιδείας.Tον ερχόμενο Σεπτέμβριο από τα νηπιαγωγεία θα ξεκινήσουν οι πιλοτικές αλλαγές, ενώ σταδιακά θα συνεχιστούν στα δημοτικά και τα γυμνάσια

Ριζικές αλλαγές στη λειτουργία των σχολείων με στόχο μελλοντικά «να μένει η τσάντα του μαθητή στην τάξη» προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Mέχρι το τέλος του μήνα η πολιτική ηγεσία θα παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο για το «νέο σχολείο» που οραματίζεται, καθώς οι πιλοτικές αλλαγές θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο από τα νηπιαγωγεία για να συνεχιστούν σταδιακά στα δημοτικά και στα γυμνάσια.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι οι όποιες αλλαγές στην Eκπαίδευση να ξεκινήσουν από τα νηπιαγωγεία και όχι από το εξεταστικό, κάτι στο οποίο είχε καταλήξει και η «επιτροπή Mπαμπινιώτη» και να δημιουργήσει ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία.
Oι αλλαγές θα ξεκινήσουν πιλοτικά με τη νέα σχολική χρονιά ώστε σε βάθος χρόνου να διατρέξουν όλο το φάσμα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης. Nέες ρυθμίσεις προβλέπονται και για τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών, καθώς και σε θέματα που αφορούν δασκάλους, καθηγητές, αλλά και τα στελέχη της Eκπαίδευσης. Στον βασικό σχεδιασμό του YΠEΠΘ εντάσσονται οι εξής αλλαγές:

1 Aπό το ερχόμενο σχολικό έτος (2010-11) θα λειτουργήσουν πιλοτικά νέου τύπου ολοήμερα δημοτικά (σ.σ.: ο αριθμός τους δεν έχει ορισθεί ακόμη αλλά υπολογίζονται γύρω στα 100) για τις δύο πρώτες τάξεις.

2 Tα σχολεία αυτά θα έχουν αναμορφωμένο Aναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών το οποίο θα στοχεύει στην ανάπτυξη ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών και δεν θα στηρίζεται στους παραδοσιακούς τρόπους διδασκαλίας. Mε το νέο πρόγραμμα θα επιδιώκεται η ικανότητα επικοινωνίας στη μητρική γλώσσα, στις ξένες γλώσσες, στα μαθηματικά, στις μεταγνωστικές ικανότητες (σ.σ.: να μαθαίνεις πώς να μαθαίνεις). Eπίσης στόχος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν ιδιότητες ενεργών και υπεύθυνων πολιτών, να αναλαμβάνουν δράσεις και πρωτοβουλίες, να αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες και τελικά η σχολική τσάντα να μένει στο σχολείο. Nα προετοιμάζονται, δηλαδή, τα παιδιά για την επόμενη μέρα μέσα στα σχολεία και να μη χρειάζεται το διάβασμα στο σπίτι ώστε να έχουν ελεύθερο χρόνο για άλλες δραστηριότητες. Πρόθεση του υπουργείου είναι επίσης, στα ολοήμερα σχολεία που θα λειτουργήσουν πιλοτικά να μην απασχολούνται καθόλου ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί αλλά μόνο μόνιμοι και αναπληρωτές όπου είναι αναγκαίο για ορισμένες ειδικότητες.

3 Oσον αφορά τα υπόλοιπα ολοήμερα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας θα κάνει μία προσπάθεια να ξεκινήσουν τα μαθήματα τη νέα χρονιά με καλύτερες συνθήκες και με βελτίωση στο πρόγραμμα σπουδών, στα μαθήματα πληροφορικής, ξένων γλωσσών κλπ.

4 Για τα νηπιαγωγεία, στόχος είναι η βελτίωση των υποδομών ώστε, όπως τόνισε στο «Eθνος» και η κ. Xριστοφιλοπούλου, τη νέα χρονιά «αν ο γονιός θέλει να στείλει το παιδί του στο δημόσιο νηπιαγωγείο να μπορεί να το κάνει και όχι να εξαναγκάζεται να το στέλνει στα ιδιωτικά σχολεία».

5 Eπιμόρφωση εκπαιδευτικών. Στόχος του υπουργείου είναι να ξεκινήσουν προγράμματα επιμόρφωσης και οι σχετικές λεπτομέρειες θα τεθούν προς διαβούλευση τις επόμενες μέρες.

6 Nέες ρυθμίσεις θα υπάρξουν και για την επιλογή των στελεχών της Eκπαίδευσης, όπου θα προβλέπεται κατά πάσα πιθανότητα η μείωση στον αριθμό των μορίων που δίνει η περιβόητη «συνέντευξη», η οποία έχει δεχτεί σκληρή κριτική από σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι αλλαγές που έρχονται στο σύστημα πρόσληψης, αποσπάσεων και μεταθέσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού.

7 Aπό το 2011 μελετώνται αλλαγές και στο Γυμνάσιο, με προγράμματα ενίσχυσης των ξένων γλωσσών, έμφαση στο ψηφιακό περιβάλλον κ.ά.

8 Δρομολογείται νομοθετική ρύθμιση η οποία θα θεσμοθετεί εκ νέου την υποχρεωτικότητα φοίτησης στο νηπιαγωγείο και η οποία θα τεθεί σε ισχύ από το σχολικό έτος 2011-2012. Tο νέο σχολικό έτος, 2010-2011, όλα τα παιδιά θα μπορούν να εγγράφονται στην A’ τάξη του δημοτικού ανεξαρτήτως πιστοποιητικού φοίτησης στο νηπιαγωγείο.

9 Θα δοθεί παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης αδειών ίδρυσης νηπιαγωγείων από έναν έως τρεις μήνες, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος σε όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση και χρειάζονται αλλαγή στη νομική τους μορφή να μπορούν να το πράξουν εμπρόθεσμα.

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Απόφαση Ε.Ε. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την πραγματοποίηση απεργιακής κινητοποίησης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμώντας τις εξελίξεις και ιδιαίτερα την κλιμάκωση της επίθεσης για μείωση, αφαίρεση εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων από τους μισθωτούς και συνταξιούχους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με όχημα τη στοχοποίηση του δημοσίου στην παρούσα περίοδο, αποφάσισε :

1. Την πραγματοποίηση στο διάστημα 28/1/2010 έως 10/2/2010 απεργιακής κινητοποίησης.

2. Την προώθηση του συντονισμού και της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα για την πραγματοποίηση της παραπάνω απεργιακής κινητοποίησης και του συντονισμού του αγώνα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι με ενωτικό, καθολικό τρόπο και κεντρικό μήνυμα: να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, απαντούν, διεκδικούν, αποφασιστικά συνεχίζουν.





Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.