Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Σχετικά με τις γενικές μεταθέσεις.

Δημήτρης Μπράτης
Αιρετός ΚΥΣΠΕ
d.mpratis@gmail.com
http://www.mpratis.gr

Αθήνα 12-04-2011

• Σχετικά με τις γενικές μεταθέσεις των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
• Η απόρριψη των αιτήσεων των φοιτούντων στα διδασκαλεία
• Η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ στις 12/4/2011

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ (12/4/2011) εξετάστηκαν οι αιτήσεις των συναδέλφων για μετάθεση σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕΔΔΥ. Συγκεκριμένα:
• Από τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν οι 274 πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου και 27 απορρίφθηκαν γιατί δεν είχαν τα τυπικά προσόντα. Εξετάστηκαν, επίσης, 92 αιτήσεις ως προς τη συνάφεια των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων. Έγιναν αποδεκτές και οι 19 αιτήσεις ανάκλησης.
Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας θα ακολουθήσουν οι μεταθέσεις στην ειδική αγωγή, με βάση τα όσα προβλέπει το άρθρο 21 του Ν.3699/08.
• Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον Πρόεδρο του ΚΥΣΠΕ «…δε θα γίνουν μεταθέσεις σε πειραματικά, διαπολιτισμικά σχολεία γιατί αναμένεται η ψήφιση νέου θεσμικού πλαισίου ως τις 10 Μαΐου 2011…». Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός, συνάδελφοί μας να υποβάλλουν αιτήσεις μετάθεσης, σύμφωνα με το Νόμο, και οι αιτήσεις αυτές να μην εξετάζονται, παρά το γεγονός ότι στο Π.Δ. 50/96 άρθρο 12 παρ.5 αναφέρεται ρητά ότι οι μεταθέσεις σε πειραματικά, διαπολιτισμικά, κλπ, σχολεία προηγούνται των γενικών μεταθέσεων.
• Επισημαίνω, επίσης, ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ και σχετικά με τη θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης από τους συναδέλφους που φοιτούν στα διδασκαλεία υποστήριξα πως θεμελιώνουν δικαίωμα μετάθεσης επειδή κατά το χρόνο υποβολής των αιτήσεών τους ίσχυαν άλλα δεδομένα και αν απορριφθούν παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της εμπιστοσύνης του πολίτη προς το κράτος και τις αρχές της χρηστής διοίκησης. Δυστυχώς η πλειοψηφία του ΚΥΣΠΕ τις απέρριψε με το σκεπτικό: «εφόσον μεταβατικά δεν προβλέπεται ειδική ρύθμιση για τους φοιτούντες στα διδασκαλεία πρέπει να ισχύσουν και γι’ αυτούς οι γενικές ρυθμίσεις μοριοδότησης και θεμελίωσης δικαιώματος μετάθεσης».
• Σε ό,τι αφορά στις γενικές μεταθέσεις, όπως σας είχα ενημερώσει, δε θα πραγματοποιηθούν πριν από το Πάσχα, αφού ακόμη δεν έχουν αποσταλεί στο Υπ. Παιδείας τα κενά από τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης, εξαιτίας των συνενώσεων – συγχωνεύσεων.

Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου