Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας.

19/10/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννας Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση της με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ)
«Στις μεγάλες αλλαγές για την Παιδεία, τον πρώτο ρόλο τον έχει το νηπιαγωγείο και το δημοτικό, γι αυτό το λόγο η πρώτη συνάντηση έγινε με τους δασκάλους και είναι και συμβολική.

Συζητήσαμε όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν τις προγραμματικές δηλώσεις και όσον αφορά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, το κέντρο βάρους είναι το ολοήμερο σχολείο.

Για το ολοήμερο σχολείο και το νηπιαγωγείο, ο στόχος μας είναι σε τέσσερα χρόνια να λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα και με τους όρους και τις προϋποθέσεις που όλοι θέλουμε και που στα περισσότερα συμφωνούμε».

Ερώτηση: «Για τα κενά στα σχολεία»
«Η αναπλήρωση των κενών είναι μείζον θέμα. Βρισκόμαστε στα μέσα Οκτώβρη και είναι περισσότερα από 5000. Καταβάλουμε πολύ μεγάλες προσπάθειες, είναι πρώτη προτεραιότητά μας και θα ανακοινώσουμε εντός της εβδομάδος το χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη όλων των κενών» .

Ερώτηση: «Αποσπάσεις εκπαιδευτικών, πως θα τις αντιμετωπίσετε»;
«Με ορθολογισμό, αξιοκρατία και προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των εκπαιδευτικών. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνουν αποσπασματικές κινήσεις, αλλά να συμφωνήσουμε, για τον τρόπο που θα λειτουργεί και η διοίκηση και οι εκπαιδευτικοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου