Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΟΥ ΚΥΣΠΕ

Καραγιάννης Θωμάς Αθήνα, Μάιος 2010
Αιρετός ΚΥΣΠΕ ΠΡΟΣ
Τηλ:6974750406 Τους συναδέλφους μου
e-mail thkaragian@sch.gr εκπαιδευτικούς
έδρες τους
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Εκπαιδευτικές άδειες
Σύμφωνα με ενημέρωσή μου από το αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Προσωπικού Π.Ε., η εγκύκλιος για τις εκπαιδευτικές άδειες θα εκδοθεί και θα σταλεί στα σχολεία πιθανότατα στα μέσα Μαΐου. Το εύρος του αριθμού των αδειών εξαρτάται από την πολιτική βούληση της Υπουργού. Ίδωμεν.
Εξετάσεις απόσπασης για το εξωτερικό
Δεν έχει ορισθεί ακόμη η ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων για απόσπαση συναδέλφων στο εξωτερικό. Ούτε μπορεί η αρμόδια Δ/νση να με διαβεβαιώσει για το πότε και πόσοι θα αποσπαστούν. Ίσως να υπάρξει κάποια ενημέρωση τις επόμενες ημέρες, οπότε με τη σειρά μου θα ενημερώσω τους ενδιαφερόμενους. Εκφράζεται πάντως η άποψη, φέτος να μην αποσπαστεί κανένας εκπαιδευτικός στο εξωτερικό λόγω ΔΝΤ.
Ενστάσεις επί των μεταθέσεων
Είναι γεγονός, ότι φέτος έγιναν οι λιγότερες μεταθέσεις από άλλα χρόνια και φυσικά υποβλήθηκαν και λιγότερες ενστάσεις. Αυτό δε σημαίνει, ότι κάποιοι Προϊστάμενοι έμαθαν τη δουλειά τους και την κείμενη Νομοθεσία. Γιατί ειλικρινά πώς μπορούν να μας δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα όταν: Δίνουν δικαίωμα μετάθεσης σε εκπαιδευτικό που δεν υπηρέτησε επί 2ετία σε δυσπρόσιτο σχολείο; Δίνουν δικαίωμα μετάθεσης, με την υπογραφή τους, σε εκπαιδευτικό που δεν υπηρέτησε 1 έτος στην οργανική του θέση; Δίνουν δικαίωμα μετάθεσης σε εκπαιδευτικό, που δε διαθέτει την απαιτούμενη διδακτική 5ετή εμπειρία, προκειμένου να μετατεθεί σε πειραματικό. Δηλαδή και πάλι μια από τα ίδια…
Αμοιβαίες μεταθέσεις
Οι αιτήσεις για αμοιβαίες μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ θα εξεταστούν πιθανότατα στο συμβούλιο, στις 11/5/10.

Καραγιάννης Θωμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου