Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΟΥ ΚΥΣΠΕ

Θωμάς Kαραγιάννης Αθήνα, 16/5/ 2010
Αιρετός ΚΥΣΠΕ ΠΡΟΣ
Τηλ:6974750406 Τους συναδέλφους μου
e-mail thkaragian@sch.gr εκπαιδευτικούς
έδρες τους


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ
Σύμφωνα με ενημέρωση από το αρμόδιο Τμήμα της Δ/νσης Προσωπικού Π.Ε., οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ θα πραγματοποιηθούν μετά τις 25 Ιουνίου. Εξυπακούεται ότι θα προηγηθούν οι αποσπάσεις σε φορείς και Γραφεία, δηλαδή γύρω στις 10-15 Ιουνίου. Το αν ο αριθμός των αιτήσεων ικανοποίησης θα είναι περίπου αυτός με τα περσινά δεδομένα ή θα μειωθεί, μακάρι να μπορούσα να σας διαβεβαιώσω. Πάντως επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και άγνωστο το που θα οδηγηθούμε.
Παραιτήσεις εκπαιδευτικών
Φέτος κατά τη διάρκεια του τρέχοντος διδακτικού έτους 2009-10, παραιτήθηκαν για λόγους υγείας – κοινωνικούς οι περισσότεροι συνάδελφοι, λόγω της αναστάτωσης που επικρατεί με το συνταξιοδοτικό - ασφαλιστικό. Περίπου διπλάσιος αριθμός από πέρσι.
Το ερώτημα που τίθεται: πώς θα καλυφθούν οι κενές θέσεις το Σεπτέμβριο όταν, όπως δηλώνει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ θα μειωθούν οι διορισμοί μονίμων και αναπληρωτών;
Πλήρωση κενών θέσεων Σχ. Συμβούλων
Σε συνεδρίαση του αρμόδιου Συμβουλίου και μετά από πολύ καιρό, δυστυχώς δεν πληρώθηκαν οι 7 κενές θέσεις Σχολικών Συμβούλων. Ίσως να πληρωθούν σε επόμενο συμβούλιο στα τέλη του μηνός.
Χορήγηση άδειας ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε Σχ. Συμβούλους
Από τις 35 αιτήσεις ενδιαφερομένων ικανοποιήθηκαν οι 26. Καλό θα είναι όμως οι Σχολικοί Σύμβουλοι να διαφυλάξουν μόνοι τους το κύρος του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου και να μην «επιδίδονται» σε ιδιωτικά έργα που υποβαθμίζουν τον ίδιο το θεσμό. Προέχει πρώτα το Δημόσιο Σχολείο και μετά όλα τα άλλα…
Μετατάξεις Εκπαιδευτικών
Κάθε φέτος και χειρότερα… Δεν έγιναν «αποδεσμεύσεις» σε 375 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούσαν να μεταταγούν στη Β΄θμια εκπαίδευση. Από τις 28 αιτήσεις από Α΄θμια σε Α΄θμια διαφόρων ειδικοτήτων ικανοποιήθηκαν μόνο οι 9. Όπως έχω τονίσει πολλές φορές το θέμα των μετατάξεων πρέπει να αντιμετωπισθεί με νέο Νομοθετικό πλαίσιο και να σταματήσει επιτέλους η «ομηρία» εκατοντάδων εκπαιδευτικών κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όπου οι όποιοι ενδιαφερόμενοι εισπράττουν υποσχέσεις και στο τέλος απογοητεύονται.

Καραγιάννης Θωμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου