Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοινώνονται 10.000 μεταθέσεις εκπαιδευτικών.

Πάνω από 25.000 εκπαιδευτικοί (10.000 από την Α/βάθμια και πάνω από 15.000 από τη Β/βάθμια) που υπέβαλαν φέτος αίτηση περιμένουν με αγωνία την επόμενη περίοδο την ανακοίνωση των μεταθέσεων από το Υπουργείο Παιδείας.
Μέχρι τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να ανακοινωθούν σταδιακά οι μεταθέσεις περίπου 10.000εκπαιδευτικών αρχικά σε πειραματικά, μουσικά, διαπολιτισμικά σχολεία, ΣΜΕΑ κλπ, και στη συνέχεια οι μεταθέσεις στα Πανεπιστήμια και στους φορείς του Υπουργείου Παιδείας (Διευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης, ΟΕΕΚ, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας, Ακαδημία Αθηνών, κλπ). και οι μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή.
Πέρυσι ικανοποιήθηκε το 48% των αιτήσεων των εκπαιδευτικών Α/βάθμιας εκπαίδευσης και το 37% των αιτήσεων των εκπαιδευτικών Β/βάθμιας εκπαίδευσης. Ο μ.ο. των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών Α/βάθμιας εκπαίδευσης της τελευταίας δεκαετίας είναι 45%.
Οι φετινές μεταθέσεις θα πραγματοποιηθούν με την ισχύουσα νομοθεσία, από το 2011 ωστόσο, θα υπάρξουν αλλαγές οι οποίες θα ανακοινωθούν μέσα στο Μάρτιο στο Πολυνομοσχέδιο που θα περιέχει ανάμεσα σε άλλα αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΦΕΤΟΣ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ
Τύπος αίτησης μετάθεσης Αριθμός αιτήσεων
Από περιοχή σε περιοχή 9.422
Νοηματική γλώσσα των κωφών και στη Braille των τυφλών 9
Αίτησης για μετάθεση εκπαιδευτικών Π.Ε. από περιοχή σε περιοχή σε ΣΜΕΑΕ – ΚΕΔΔΥ 428
Δημοτικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης 68
Αίτηση για μετάθεση εκπαιδευτικών σε πειραματικά σχολεία μη ενταγμένα στα Παιδαγωγικά Τμήματα των Α.Ε.Ι. 10
Αίτηση για μετάθεση εκπαιδευτικών σε πειραματικά σχολεία ενταγμένα στα Παιδαγωγικά Τμήματα των Α.Ε.Ι. 118

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου