Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

EΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΟΥ ΚΥΣΠΕ

Καραγιάννης Θωμάς Αθήνα, Φλεβάρης 2010
Αιρετός ΚΥΣΠΕ ΠΡΟΣ
Τηλ:6974750406 Τους συναδέλφους μου
e-mail thkaragian@sch.gr Εκπαιδευτικούς
έδρες τους

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ
Όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο ενημερωτικό, οι μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ θα πραγματοποιηθούν και φέτος με το ισχύον Π.Δ. 50/96, όπως τροποποιήθηκε με το 100/97. Το τι θα γίνει του χρόνου θα εξαρτηθεί με τις όποιες τροποποιήσεις θα γίνουν στο Π.Δ. Μακάρι η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ να αποδεχτεί τις προτάσεις της Δ.Ο.Ε. που αποτελούν προϊόν των Περιφερειακών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν και είναι η συνισταμένη των προτάσεων που διατυπώθηκαν από συναδέλφους και έχουν όλες καταγραφεί.
Το ακριβές χρονοδιάγραμμα των φετινών μεταθέσεων θα σας το γνωρίσω σύντομα και εφόσον πρώτα ξεκινήσουμε τις μεταθέσεις σε πειραματικά – διαπολιτισμικά, όπως και τις ειδικές κατηγορίες.

Πρόταση κατάταξης σχολείων Π.Ε. σε κατηγορίες
Η θέση του συνδικαλιστικού μας οργάνου για το συγκεκριμένο θέμα είναι σαφής. Μπορεί και πρέπει να γίνει επανακατάταξη σχολικών μονάδων σε νέα βάση και με ενιαία κριτήρια. Θέση την οποία οφείλουμε να στηρίζουμε και να υποστηρίζουμε ενόψει, μάλιστα, του νέου Π.Δ. περί μεταθέσεων. Η κατάταξη των σχολείων που έγινε πρόσφατα, αφορά νεοϊδρυθέντα σχολεία και τα οποία κατατάσσονται στην αυτή κατηγορία με σχολεία που ανήκουν στον ίδιο Δήμο ή Δημοτικό διαμέρισμα (κατηγορίες – περιοχή - μονάδες από δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης).
Παραιτήσεις εκπαιδευτικών
Κατά το μήνα Φλεβάρη δυο φορές ασχολήθηκε το ΚΥΣΠΕ με παραιτήσεις εκπαιδευτικών. Στην πρόσφατη συνεδρίαση στις 11/2 έγιναν αποδεκτές αιτήσεις παραίτησης κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους για λόγους υγείας – κοινωνικούς (Δασκάλων 10 – Νηπιαγωγών 5). Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις οι συνάδελφοι εκτιμώ ότι θα αποδεσμευθούν από τις θέσεις τους (υπογραφή πράξης από Υπουργό – ΦΕΚ) τέλη του μηνός.
Επόμενο συμβούλιο για παραιτήσεις ίσως θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα, οπότε ο κάθε ενδιαφερόμενος συνάδελφος ας εκτιμήσει τα δεδομένα και αναλόγως ας πράξει.
Καραγιάννης Θωμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου